info

Digitale Spreekbuis

Zwijnmedia is een digitale spreekbuis of zeg maar een online tv/mediakanaal, dat video-reportages uit eigen streek brengt. We geven de inwoners van Zwijndrecht & Burcht opnieuw een stem om van zich te laten horen en geven de handelaars de kans om zich even aan U voor te stellen. We komen iedere week met een nieuwe reportage van evenementen uit onze regio, brengen de geschiedenis van ons dorp in kaart en bezoeken onze lokale verenigingen & bijzondere dorpsfiguren. Kortom Zwijnmedia is “Zwijn bijt hond” uit eigen streek versus het leven zoals het is!

Ons dorp aan de stroom!

Hoog tijd dat we van ons dorp opnieuw een “dorp” gaan maken waar iedereen elkaar kent en buren terug buren kunnen zijn. Een dorp dat bruist van het leven, waar samen gevierd kan worden met een lach en soms ook een traan. Een dorp waarbij de mensen opnieuw de hoofdrol gaan spelen, met straffe toogverhalen van in’t café, weetjes van bij d’n bakker, de gekste dorpsfiguren en de tofste evenementen vanuit de streek. Een dorp waarbij de bewoners en de handelaars elkaar opnieuw mogen leren kennen en waar het dorpsplein onder de kerk en de winkelwandelstraat terug een plaats van ontmoeting mag zijn. Een dorp met respect voor haar verleden en met een knipoog naar haar toekomst. Een dorp waar onze kinderen groot kunnen worden en wij fier over kunnen zijn,… “Ons Dorp aan de stroom”!

Kort introductiefilmpje!

Nog niet helemaal mee in ons verhaal? Bekijk dan snel hiernaast ons introductiefilmpje. Tenslotte is het maken van videoreportages en bedrijfsfilmpjes toevallig ook één van onze specialiteiten! Hebben jullie achteraf dan nog vragen, willen jullie zelf ook een videoclip laten maken of hebben jullie een straf verhaal voor onze volgende reportage? Aarzel dan niet om ons even een mailtje te sturen!
Meer info

Sprookjesverteller met een camera!

We blazen nieuw leven in Zwijndrecht & Burcht en brengen iedere week een nieuwe reportage uit. Ludieke en luchtige foto- & video-reportages over het leven zoals het is, in en rond ons dorp. Straffe caféverhalen, weetjes & roddels, dorpsfeesten, bedrijven en verenigingen…enz. Alles komt bij ons aan bod. Schrijf jullie daarom alvast in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ieder nieuw verhaal! Zwijnmedia, jullie digitale sprookjesverteller met een camera die uit eigen streek komt!

Digitale spreekbuis

We geven onze inwoners opnieuw een stem met onze digitale spreekbuis. We bezoeken lokale verenigingen, vragen de ongezouten mening van de Zwijndrechtenaar & Burchtenaar en stellen de gekste dorpsfiguren aan jullie voor. Hopelijk leren we elkaar zo weer een beetje beter kennen!

De geschiedenis van ons Dorp

Ook duiken we terug in het verleden en gaan we op zoek naar de geschiedenis van ons dorp. Daarom gaan we ook de oudste inwoners van ons dorp opzoeken om een keertje hun verhaal te horen en antwoorden te krijgen op vragen als; “Welke bekende Vlamingen hebben er in ons dorp gewoond?” “Waar komen bepaalde straatnamen vandaan?” “Hoe zag ons dorp er uit tijdens de 2de wereldoorlog?” en “Wat was er vroeger beter dan nu?” Geen steen blijft onaangeroerd, wij zoeken het allemaal uit voor u!

Bedrijven stellen zich voor

Ook onze lokale handelaars en bedrijven krijgen een keertje de kans om zichzelf op een heel eigenwijze manier aan jullie voor te stellen. Geen stijve promotiefilmpjes maar ludieke, luchtige reportages waarbij we de man of de vrouw achter het bedrijf aan jullie voorstellen. Kan een begrafenisondernemer na zijn uren ook lachen? Waar gaat de cafébaas een pintje drinken als zijn café gesloten is? Is d’n bankdirecteur nog altijd de rijkste burger van het dorp? En waarom wordt onze dokter zelf nooit ziek? Kortom prangende vragen die door Zwijnmedia zullen beantwoord worden!

Onze verenigingen

Een dorp zonder verenigingen of sportclubs is als een pintje zonder schuim of n’n BH zonder borsten … het beste is er af! Wij zoeken ze voor jullie op en stellen ze even aan jullie voor. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?… Kortom allemaal vragen die  Jambers zou stellen en die wij op z’n Awajaans gaan beantwoorden. Wij brengen de Parels naar de Zwijndrechtenaar, “Awa”!

Evenementen & dorpsfeesten

En “last but not least” gaan we met Zwijnmedia regelmatig op pad om verslag uit te brengen van regionale evenementen & dorpsfeesten. Omdat niet iedereen nog altijd even mobiel is en overal nog makkelijk bij kan zijn, gaan wij voor jullie luchtige en ludieke reportages brengen van al de belangrijkste gebeurtenissen uit ons dorp!  Wij brengen het feest naar jullie thuis of misschien wel live tot op jullie smartphone. Reportages uit het leven gegrepen, alsof jullie er zelf bij waren!
Ons Team

Marketing I Sales & Production

Voorlopig zit er nog maar 1 zwijn in onze stal maar hopelijk komt daar snel verandering in.
David Torres

David Torres

Creative Director
Verbindingstraat 103 - 2070 Burcht
0475/923.657

Hello ik ben David. Thuis ben ik Superman en in het weekend ben ik als professioneel fotograaf meestal onzichtbaar. Je kan dus gerust zeggen dat ik een creatieve duizendpoot met superkrachten ben. Eigenlijk omschrijf ik mij het liefst als een visueel kunstenaar of moderne verhalenverteller met een camera. Als papa van 2 heb ik mij ook geëngageerd in het oudercomité van Chiro Zwijndrecht en zit ik mee in het bestuur van de Bloesemfeesten. Verder heb ik samen met enkele vrienden een whiskyclubje, ben ik een fervent mountainbiker, probeer ik jaarlijks mij mee in te zetten bij het organiseren van een 4 tal evenementen ten voordele van een goed doel. Tussendoor probeer ik natuurlijk mijn vrouw en mijn 2 kindjes ook nog gelukkig te maken en drink ik als afsluiter wel graag een Duveltje. Dat ik geen zittend gat heb, zal waarschijnlijk wel iets te maken hebben met mijne “Adhd”!

Bedrijven in onze Zwijnenstal

Enkele bedrijven & partners in onze portfolio